NAKON SJEDNICE PIC-A

Ambasada SAD u BiH: Bh. lideri ne ispunjavaju svoje ustavne obaveze i ne ispunjavaju obećanje svojim biračima

Vijeće za implementaciju mira također je istaknulo svoju snažnu podršku EUFOR-ovoj operaciji Althea, navedeno je iz Ambasade

Ambasada SAD: Nastavit ćemo podržavati hrabro bh. civilno društvo i druge aktere koji rade na jačanju bh. demokratije. Avaz

Piše: A. Č.

8.6.2022

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon današnje sjednice Vijeća za provedbu mira (PIC).

Istakli su da bh. lideri ne ispunjavaju svoje ustavne obaveze i obećanje biračima da će im osigurati bolju budućnost u okviru euroatlantske porodice.

- Kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i član Vijeća za provedbu mira (PIC), SAD je istaknuo jasnu poruku koju su poslali članovi Vijeća za podršku ulozi visokog predstavnika u provedbi Dejtonskog mirovnog sporazuma i unaprjeđenju agende 5+2 do kraja međunarodni nadzor.

Vijeće za implementaciju mira također je istaknulo svoju snažnu podršku tporu EUFOR-ovoj operaciji Althea i njegov kontinuirani puni mandat za osiguranje sigurnog i sigurnog okruženja u BiH.

Čelnici BiH ne ispunjavaju svoje ustavne obveze i ne ispunjavaju obećanje svojim biračima da će im osigurati bolju budućnost unutar euroatlantske zajednice naroda.

Zajedno s kolegama iz Upravnog odbora PIC-a, nastavit ćemo podržavati hrabro bh.  civilno društvo i druge aktere koji rade na jačanju bh. demokratije, rastu bh. privrede i pozivaju korumpirane i destabilizirajuće aktere na odgovornost za svoje postupke - naveli su iz Ambasade SAD-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.