JAČANJE SARADNJE

U Sarajevu održana promocija turističke sezone Crne Gore

Cilj moje posjete jeste da predstavimo Crnu Goru, turističku ponudu Crne Gore našim prijateljima u Bosni i Hercegovini, kazao je Đurović

Kulturno - zabavni program ispred Sarajevo City Centra. Anadolija

N. Ć. / Anadolija

9.6.2022

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ispred Sarajevo City Centra održala je turističku promociju u saradnji s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo (KS). Promocija je bila prilika za jačanje saradnje, razmjenu iskustava te kreiranje zajedničkih projekata.

Pored promotivnih aktivnosti Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i gradskih turističkih organizacija (Podgorica, Budva, Herceg Novi, Kotor, Cetinje, Tuzi, Kolašin, Nikšić, Žabljak i Rožaje) za sve prisutne pripremljen je kulturno-zabavni program, nagradna igra i gosti iznenađenja.



Njegovanje tržišta

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Vlade Crne Gore Goran Đurović, kazao je kako je lijepo biti u Sarajevu i prijateljskoj Bosni i Hercegovini.

- Cilj moje posjete jeste da predstavimo Crnu Goru, turističku ponudu Crne Gore našim prijateljima u Bosni i Hercegovini. Želimo da njegujemo postojeća tržišta i da osvajamo nova tržišta, ali u svakom slučaju, nama je veoma značajno da naši prijatelji iz Bosne i Hercegovine dođu u Crnu Goru, otkriju, ako nisu otkrili do sad, čari i ljepote Crne Gore, kako jezera, planina, mora, tako i drugih predjela u Crnoj Gori - rekao je Đurović.

Poziv za državljane BiH

Amel Dedeić, savjetnik direktorice Nacionalne turističke organizacije (NTO), kazao je kako NTO tradicionalno organizira kampanju, te da su tim povodom doputovali i u Sarajevo.

- Tržište Bosne i Hercegovine je jako važno za nas. Struktura turista nam pokazuje da poslije turista iz Srbije, iz Bosne i Hercegovine su najbrojniji turisti. To nam dovoljno pokazuje i dovoljni su nam inputi da se posebno pozabavimo ovim tržištem – poručio je Dedeić.

Također, istakao je kako je i sve kvalitetniji privatni smještaj uz povoljne cijene.

- Uzimajući u obzir sve okolnosti, mi se nadamo dobroj posjećenosti i želimo da nam dođete u što većem broju, rekao je Dedeić.

Dodao je kako je već sada veliko interesovanje iz BiH za Crnu Goru.

- Turisti iz BiH su se uželjeli i Crne Gore, i našeg primorja, ali i sjevera. Nadam se da će to ove godine biti jako dobro i da će doći u što većem broju te da će broj turista s ovog područja iz godine u godinu rasti – kazao je Dedeić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.