POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: SNSD je priznao Šmita kao visokog predstavnika

Crnadak kaže da je jučerašnja izjava predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da je novac prebačen na osnovu usvojenog budžeta za 2022. godinu svjesno izgovorena laž, koja samo pokazuje kakva panika vlada u vrhu SNSD

S. S.

Igor Crnadak: Vlada panika u vrhuu SNSD-a

Foto: ARHIV


Vijeće ministara BiH prebacilo je 12.5 miliona KM na račun CIK-a BiH na osnovu nametnute odluke OHR-a, čime je SNSD direktno priznao Kristijana Šmita (Christian Schmidt) kao visokog predstavnika, jer su njegov nalog ispunili u roku kraćem od 24 časa – rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik u Skupštini NSRS Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je jučerašnja izjava predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da je novac prebačen na osnovu usvojenog budžeta za 2022. godinu svjesno izgovorena laž, koja samo pokazuje kakva panika vlada u vrhu SNSD.

- Tegeltija je izjavom da su budžet usvojili Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH namjerno htio da zbuni većinu građana, koji nedovoljno poznaju procedure i ne znaju da je budžet usvojen i može biti operativan tek kad ga usvoji Parlamentarna skupština BiH. Prema tome, SNSD je ekspresno realizovao nametnutu odluku Šmita, a članovi kabineta Zorana Tegeltije su čak vršili pritisak na pojedince u Ministarstvu finansija i trezora BiH da se novac prebaci na račun CIK BiH u najkraćem mogućem vremenu, šaljući poruku stranim ambasadama da će Tegeltija biti kooperativan – rekao je Crnadak.

Crnadak ističe da je zbog toga i najavljena tužba protiv Šmita farsa, jer nijedan sud neće prihvatiti tužbu da je neko nelegalan i nelegitiman, dok su oni koji tuže svojevoljno, bez prisile, izvršavali sve njegove naloge.

- Umjesto što napada PDP, Tegeltiji bi bilo bolje da uputi izvinjenje javnosti zbog svoje jučerašnje pokvarene izjave, kojom vrijeđa zdravu logiku i svakog normalnog, mislećeg čovjeka u RS-u – istakao je Crnadak. 

NA VRH

Podijeli članak na