SARADNJA BH TELECOM I SFF

Najavljen nastavak saradnje BH Telecoma i SFF-a

Objavljene su i prve nominacije 17 TV serija za nagrade Srce Sarajeva

Sedin Kahriman i Jovan Marjanović se obratili povodom nastavka saradnje. N. ĆOROVIĆ

Piše: N. Ćorović

10.6.2022

Sedin Kahriman generalni direktor BH Telecoma povodom planiranog nastavka saradnje sa Obala Art Centrom kazao je da se saradnja sa SFF-om nastavlja i ove godine.

Kahriman je rekao da je od samog početka BH Telecom prepoznao Sarajevo Film Festival kao projekat sa vrlo jasnom vizijom. 

I ove godine, kao do sada, značajno će dati doprinos imidžu naše države a usput i razvoju regionalne filmske industrije, a također s tim će imati vrlo pozitivne ekonomske i turističke efekte za Sarajevo i BiH. BH Telecom planira investirati 25 miliona KM u produkciju audio-vizuelnog sadržaja, od čega je 7 miliona ulozeno u realizaciju snimanja serija sa domaćim producentskim kućama i bh. rediteljima sa dodatnih 18 miliona osiguranih kroz kontinuirani javni poziv BH Content Lab-u - poručio je Kahriman.

3 izazovne godine iza nas

Potom se obratio i direktor SFF-a Jovan Marjanović.

- Današnje predstavljene nominacije vjerno predstavljaju sliku onoga što je najzanimljivije i najbolje u TV produkciji serija regiona koji postaje jedan od najdinamičnijih prostora u Evropi po tom pitanju. BH Telecom i SFF povezani su dugogodišnjom saradnjom i partnerstvom. Iza nas su 3 izazovne i uspješne godine u kojima smo uprkos svim uslovima izazvanim pandemijom nastavili rasti kao brendovi i razvijati audio-vizuelni sektor. Nadam se iskreno da ćemo nastaviti sa saradnjom u stvaranju novih vrijednosti - kazao je Marjanović.

Nominacije za serije

Izvršene su i nominacije za dramske serije: Besa 2, Blok 27, Crna svadba, Kljun, Leninov Park, Nečista krv, Područje bez signala, Šutnja.

Za najbolju komediju nominirane su sljedeće serije: Lud zbunjen normalan, Advokado, Čudne ljubavi i Mrkomir I.

U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se 6 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

Kahriman i Marjanović o nastavku saradnje. N. ĆOROVIĆ

Nominacije za glumce i glumice

Dramska serija  - najbolja glumica: Jelena Đokić (Crna svadba), Tihana lazović (Područje bez signala), Kseniia Mishyna (Šutnja), Nika Rozman (Leninov Park), Hana Selimović (Besa 2), Jovana Stojiljković (Područje bez signala), Nada Šargin (Vreme zla), Ivana Vuković (Kljun)

Dramska serija - najbolji glumac: Arben Bajraktar (Besa 2), Izudin Bajrović (Područje bez signala), Rene Bitorajac (Područje bez signala), Dragan Bjelogrlić (Nečista krv), Goran Bogdan (Šutnja), Sebastian Cavazza (Dolina Rož, Leninov Park), Uliks Fehmiu (Crna svadba), Krešimir Mikić (Područje bez signala)



Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.