U RADON PLAZI

Forum žena SBB-a KS organizirao humanitarni bazar za štićenike "Oaze"

Udružili smo se radi humanog čina i pomoći osobama s poteškoćama u razvoju, kaže Pindžo

Piše: N. Ć.

12.6.2022

Bazar će biti otvoren do 19 sati - Avaz
Dnevni avaz
Amela Hećo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Forum žena Saveza za bolju budućnost (SBB) Kantona Sarajevo (KS) organizirao je humanitarni bazar u „Radon Plazi“, a kompletan prikupljeni iznos bit će doniran osobama s poteškoćama u razvoju iz Udruženja “Oaza”. Bazar se održava u Crvenom salonu hotela “Radon Plaza” na 13. spratu i bit će otvoren danas do 19 sati.  

Više od 20 kreativaca izložilo je svoje radove, a prema riječima Indire Pindžo, povjerenice Foruma žena SBB-a, udružili su se radi humanog čina i pomoći osobama s poteškoćama u razvoju. Forum žena SBB-a prvi je bazar organizirao još 2013. godine.


Ulaz je besplatan

- Kreativci su izložili svoje ručne radove, unikatne umjetnine, zanimljive slike, privjeske, ukrasne kutije, knjige i slično. Svi su prihvatili da učestvuju u bazaru i daju određenu donaciju. Ulaz je besplatan, a svi koji su došli mogli su pronaći nešto zanimljivo za sebe i tako donirati novac „Oazi“ - kazala je Pindžo.

Dodala je da su svjesni činjenice da je teško udruženjima koja nemaju stalne prihode.

- Oni su vrsta udruženja koje daje podršku osobama s poteškoćama i brinu o njima u smislu da im osiguravaju lijekove, hranu, ljekare, fizikalne terapeute, koji su skupi i za koje nemaju dovoljno sredstava. Sav skupljeni novac njima dobro dođe, štićenici osjećaju veliku zahvalnost, a meni je lično velika duševna satisfakcija ovo raditi - istakla je Pindžo.

Ševala Đip, koordinatorica Udruženja „Oaza“, rekla je da im ovaj potez Udruženja žena SBB-a mnogo znači.



Veliki prijatelj

- Kolegica Nejra Dlakić-Jelko i ja mnogo smo se obradovale pozivu iz SBB-a i povjerenice Indire, koja nam je veliki prijatelj i pomaže nam u obilasku porodica, prati redovno sve naše aktivnosti. Također, sa SBB-om imamo dugogodišnju saradnju, naši štićenici mnogo vole Mirvada Kurića i njegovu suprugu Zlatu, koji nam pomažu kroz projekt „Moje pravo na sport“ - navela je Đip.

Amela Hećo, došla je iz Zenice kako bi izložila svoje radove u "Radon Plazi".

- Radim ukrasne kutije za sve namjene, od kolača do odjevnih predmeta. Također, izrađujem i kutije za proslave rođendana, zabava, vjenčanja. Ovo je moj prvi bazar na kojem izlažem radove, mnogo ljudi me pita gdje nabavljam materijal, je li teško izraditi kutije jer se uvijek trudim da sve izgleda lijepo i kvalitetno. Drago mi je što sam danas ovdje i da, na coj način, dam podršku "Oazi"– dodala je Hećo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.