POTVRĐENA STARA VEZA

Dodika u Turskoj dočekao i svjedok sa vjenčanja kćerke Bakira Izetbegovića

Omar Musabegović je privrednik, graditelj i blizak prijatelj porodice Izetbegović

Omar Musabegović: Dočekuje Dodika u Istanbulu i nosa kišobrane po Sarajevu. Avaz

E. Ć.

15.6.2022

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik na putu ka Sankt Peterburgu svratio je do Istanbula gdje je iskoristio priliku za nekoliko sastanaka. 

Kako je i sam objavio, sastao se s privrednicima s kojima je razgovarao o gradnji puteva, a onda je održao sastanak sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušoluom (Cavusoglu). 





Dodik se izgrlio sa Čavušoluom koji ga je dočekao, a zanimljivo da je na dočeku lidera SNSD-a bio i Omar Musabegović.

Omar Musabegović, koji je ljetos bio svjedok na vjenčanju Jasmine Izetbegović, kćerke Bakira i Sebije. Fotografisan je kako Sebiji Izetbegović nosi kišobran, nakon čega se otkrila priča o njemu. On je blizak prijatelj porodice Izetbegović, a nekada je bio suvlasnik "Pravde", poznatog kafića u centru Sarajeva.


Musabegović je danas privrednik i graditelj. U februaru 2018. godine je registrovao firmu Aksiom Invest u Beogradu, firmu čija je djelatnost izgradnja autoputeva, a da bude zanimljivo, mjesec dana ranije Bakir Izetbegović je najavio izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo.

Musabegović je i zastupnik turske firme u Beogradu Tasyapi koja je i dobila posao gradnje autoputa Sarajevo – Beograd, a koji bi finansirala Turska.

Dodik će nakon Sankt Peterburga put Moskve gdje bi se trebao sastati s Vladimirom Putinom, koji je naredio invaziju na Ukrajinu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.