INICIJATIVA

Zvizdić od Vijeća ministara traži 200.000 KM za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru

Zgrožen neofašističkim divljanjem i uništavanjem 700 kamenih cvjetova na Partizanskom groblju u Mostaru,danas sam u parlamentarnu proceduru uputio inicijativu

Denis Zvizdić: Uputio incijativu. Avaz

Piše: E. T.

16.6.2022

Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, uputio je danas inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da osigura 200.000 KM za obnovu Partizanskog groblja u Mostaru koje su uništili vandali. 

- Zgrožen neofašističkim divljanjem i uništavanjem 700 kamenih cvjetova na Partizanskom groblju u Mostaru,danas sam u parlamentarnu proceduru uputio inicijativu kojim se zadužuje VMBIH da osigura 200.000 KM za sanaciju štete i izradu novih cvjetova sa imenima antifašista koji su dali svoje živote za slibodu grada Mostara i čitave Evrope, te za buduću integralnu institucionalnu zaštitu i osiguranje ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine - poručio je Zvizdić. 



Faksimil inicijative koju je uputio Denis Zvizdić. Screenshot

U inicijativi koju je uputio Zvizdić, ističe se da osiguranje sredstava sa državnog nivoa za sanaciju štete i izradu 700 novih kamenih cvjetova sa imenima antifašista u nadležnosti je Vijeća minsitara BiH.

- Jer se radi o zaštićenom nacionalnom spomeniku BiH. U vrijeme dok sam obavljao funckiju predsejdavajućeg Vijeća ministara uspjeli smo 2018. Godine iz budžetske rezreve Budžeta institucija BiH o međunarodnih obaveza NiH izdvojiti dio sredstava za obnovu Partizanskog groblja I time smo mu vratil istari sjaj. Dakle, potrebno je da Vijeće minsitara BiH I ovaj put postupi na isti način – navodi se u, između ostalog, u inicijativi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.