AVAZ NA LICU MJESTA

Uhapšeni lažni bombaš predat u Tužilaštvo KS

Iz Tužilaštva BiH su se jutros oglasili gdje su naveli da je osumnjičena osoba uhapšena za krivična djela ugrožavanja sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti

B. C.

Alem Kahrović koji je jučer uhapšen zbog prijavljivanja lažnih dojava o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu predat je u nadležnost Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH su se jutros oglasili gdje su naveli "da je osumnjičena osoba uhapšena za krivična djela ugrožavanja sigurnosti i lažne dojave i vrše se potrebne istražne aktivnosti radi daljeg prikupljanja dokaza i potpunog dokumentovanja i krivičnog djela terorizma".

Tužilaštvo BiH radi na procjeni prouzročene štete jučerašnjim dojavama, zbog odgođenih ročišta i onemogućavanja rada institucija, čija će naknada biti stavljena na teret osumnjičenom, te se vrše aktivnosti na prikupljanju podataka o pokretnoj i nepokretnoj imovini, u cilju nadokonade prouzročene štete.

Podsjetimo, pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su identifikovali i uhapsili osobu koja se dovodi u vezu da je uputila lažnu dojavu o postavljenim bombama u Državnom i Općinskom sudu u Sarajevu.

NA VRH

Podijeli članak na