TUŽILAŠTVO KS

Potvrđena optužnica protiv Alema Kahrovića zbog lažne dojave o bombi

Odgodio suđenje grupi Samedina Fišića

Dojavio da je bomba postavljena u Općnskom sudu i Sudu BiH. Ilustracija

B. C.

30.9.2022

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo protiv  Alema Kahrović  zbog krivičnih djela ugrožavanje sigurnosti i lažno prijavljivanje.

Optuženi se tereti da je 16. juna 2022. godine oko 9:27 sati, uputio ozbiljnu prijetnju i izazvao uznemirenje građana, tako što je uputio poziv na broj „122“, i tom prilikom lažno prijavio da je postavljena eksplozivna naprava u Općinskom sudu u Sarajevu i Sudu Bosne i Hercegovine, tako što se dežurnom policijskom službeniku u Operativnom centru MUP KS obratio riječima „Općinski sud - državni sud postavljena bomba“, nakon čega je prekinuo telefonski poziv.

Alem Kahrović je 2018. godine privođen u policijskoj akciji "Limit" kada su otkrivene dvije grupe osumnjičene za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja.

Grupe su predvodili Samedin Fišić, zvani Šišmiš, i Malik Mušanović, koji su nabavljali drogu, uglavnom amfetamin, ekstazi, marihuanu, spid i kokain.

Kahrović se pominje u optužnici koja je podignuta protiv Samedina Fišića i ostalih, a kojima je pomenutog dana kada je stigla dojava, u Kantonalnom sudu Sarajevo bio zakazan nastavak suđenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.