FEDERALNI MINISTAR

Vesko Drljača za "Avaz": Potez ministrice Đapo vrijedan je hvale, pomoći će jačanju turizma

Ovi vaučeri će pomoći i turističkim radnicima u Federaciji, kazao je Drljača

Vesko Drljača i Edita Đapo. AVAZ

Piše: A. Ovčina

17.6.2022

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na prethodnoj sjednici utvrdila je Prijedlog zakona o turizmu FBiH. 

Ovaj zakon, koji je predložilo Federalno ministarstvo okoliša i turizma na čijem čelu je Edita Đapo (SBB), kako je rečeno, uređuje planiranje i razvoj turizma u FBiH, podsticajne mjere, uslove i način obavljanja turističke djelatnosti, te turističke subjekte, putničke agencije, turističke vodiče i zastupnike, pratioce i animatore.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača za portal „Avaza“ je kazao da pozdravlja ovu odluku.

Privredna grana

- Ovi vaučeri će pomoći i turističkim radnicima u Federaciji i ovaj potez ministrice Edite Đapo je vrijedan hvale – rekao je Drljača.

Dodao je da je jako bitno pohvaliti ovaj potez koji će omogućiti jačanje našeg turizma, a turizam je kako kaže, jedna od osnovnih privrednih grana u Federaciji, odnosno u BiH.

Porast cijena

Podsjećamo, na održanoj konferenciji za medije federalna ministrica okoliša i turizma, ministrica Đapo je izjavila da od pet miliona KM izdvojenih za turizam u FBiH, milion i po će biti dato za ski-lift na Ponijerima, a što je bila inicijativa 78 poslanika u Predstavničkom domu.

- Dva miliona KM će biti izdvojeni za vaučere građanima. Ove godine, nakon što smo tokom protekle pandemijske s 30 miliona pomogli privredu, želimo pomoći građane, s obzirom na porast cijena i inflatorna kretanja. Riječ je o vaučerima u iznosu od 200 KM, a dijelit će se putem internet platformi - kazala je Đapo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.