NA LICU MJESTA

Čudna jada: Mostarcima bila na ponos, danas ruglo na koje se, ipak, dolazi

Danas je Bunica, skoro tri decenije od rata i dalje devastirana

Piše: M.Sm.

19.6.2022

Danas na Bunici: Otužna slika - Avaz
Danas na Bunici - Avaz
Danas na Bunici: Otužna slika - Avaz
Danas na Bunici: Građani, ipak, dolaze - Avaz
Dnevni avaz
+7

Sportsko-rekreacijski centar Bunica bio je omiljena destinacija Mostarcima tokom ljeta. Bunica je bila najpoznatije i najpopularnije utočište od nesnosnih vrućina, ali osim Mostaraca, slovila je kao raj za kampere iz cijele bivše države,ali i šire.



Raspisivali javni poziv

Osim sportskih terena  u dubokoj hladovini ovog centra, svojevrsnog spajanja rijeka Bune i Bunice, nalazio se restoran, toalet, tuš kabine, klupice za odmor, uređen parking, staze za šetanje, a sve to je  mnogima pružalo istinski ljetni ugođaj.

Danas je Bunica,  skoro tri decenije od rata i dalje devastirana.

 Iz Gradske uprave su svojevremeno u dva navrata raspisivali javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u obnovu ovog centra, koji su, očito, propali, iako javnosti to nikada nije predočeno.


Nemaju svi para za more ni za gradnju bazena

Naša ekipa je danas posjetila ovaj nekadašnji centar, gdje smo zatekli otužnu sliku.

Na mjestu gdje je nekada bio most postavljeni su betonski blokovi, koje za razliku od prethodnih godina „krasi“ improvizirana drvena ograda.

Trava je nepokošena, a automobili su parkirani uz sami bazen, što je nekada bilo nezamislivo.

- Vidite, dolazio sam i prije rata,skoro svaki dan poslije posla, znalo se da se ide na Bunicu. Sada dolazim ,uglavnom, vikendom.  Period prije rata i sada ne može se porediti, to je jasno u startu i ovo stanje u kakvom se sad nalazi Bunica je ogledalo vlasti. Nemamo svi para da idemo na more niti da pravimo privatne bazene, a onaj gradski je gradski samo u nazivu. Sve se zna. Evo, vidite, ljudi , ipak, dolaze - rekao nam je jedan Mostarac koji je želio ostati anoniman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.