BORAVIO U BRISELU

Potpredsjednik SBB-a Admir Čavka se sastao sa EU parlamentarkom iz Danske

Kao neko ko je odrastao u Danskoj i čije državljanstvo i dalje posjedujem, tvrdim da BiH ima mnogo prijatelja širom svijeta koji su voljni da u svakom trenutku pomognu našoj državi, napisao je Čavka

Admir Čavka i Karen Melkior. Facebook

H. J. I.

20.6.2022

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka boravio je u Briselu, gdje se sastao i sa Karen Melkior (Melchior), europarlamentarkom iz Danske i predstavnicom stranke "Det Radikale Venstre" i EU grupe "Renew Europe Group".

Ovu informaciju je Čavka podijelio na svom Facebooku.

- Kao neko ko je odrastao u Danskoj i čije državljanstvo i dalje posjedujem, tvrdim da BiH ima mnogo prijatelja širom svijeta koji su voljni da u svakom trenutku pomognu našoj državi.

Bosanci i Hercegovci su najbolje integrisano društvo u Danskoj. U mnogim parametrima smo čak bolji i od samih Danaca. To je dokaz da BiH ima budućnost, ali da moramo mijenjati pristup.


Za promjene su nam potrebni novi ljudi, novi lideri, nove ideje. Prema zvaničnim podacima BiH je najsiromašnija država u Evropi. Prvi smo po korupciji. Država smo iz koje daleko najviše mladih odlazi. To su rezultati onih koji decenijama vladaju BiH.

Kao neko ko se vratio iz Danske u moju Banju Luku, odnosno u moju BiH, ubijeđen sam da postoji armija mladih obrazovanih ljudi koja je spremna da ovu našu lijepu državu povede ka svjetlijoj budućnosti. To smo dužni našoj djeci i našim unucima. Naš fokus konačno moraju biti Ekonomija, Ekologija i Evropa - napisao je Čavka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.