POTPREDSJEDNIK NSRS

Šulić uoči sjednice za "Avaz": Nadam se da će političke partije biti na strani institucija i građana RS

Nadam se da će biti dovoljno sluha i u opozicionim partijama i da će svoje lične unutarpartijske interese ili druge manje važne interese staviti po strani, rekao je Šulić

Šulić: Ipak su ti građani njih birali. Arhiv

Piše: A. Č.

20.6.2022

Posebna sjednica NSRS koja počinje u 11 sati ima jednu tačku dnevnog reda Izjašnjavanje o Odluci o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o partnerstvu, trgovini i saradnji između Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Sjeverne Irske, usvojenoj bez konsenzusa na sjednici Predsjedništva BiH 8. juna.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Denis Šulić u izjavi za portal "Avaza" uoči današnje sjednice rekao je da očekuje da će političke partije i iz vlasti i opozicije biti na strani Republike Srpske, a ne na strani svojih unutarpartijskih interesa. 

- Vitalni interes koji je gospodin Dodik pozvao je na osnovu reakcija institucija RS odnosno četiri ministarstva koja su rekla da je ugrožen vitalni interes RS o otpočinjanju pregovora u institucijama o ovom sporazumu. 

Institucije RS nisu uključene u moguće pregovore. Smatramo da je važno da institucije RS o svim dokumentima kojih se tiču direktno i indirektno budu uključene u pregovore o eventualnim sporazumima. U ovom trenutku to nije predviđeno. Nadam se da će biti dovoljno sluha i u opozicionim partijama i da će svoje lične unutarpartijske interese ili druge manje važne interese staviti po strani, a da će im na prvom mjestu biti interesi institucija i građana RS. Ipak su ti građani njih birali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.