POTPREDSJEDNIK NSRS

Šulić tvrdi: "RS će ostati istrajna, ostvarit ćemo naše ciljeve"

NSRS ni u političkim ni u zakonskim rješenjima nije izašla iz zakonskih okvira, istakao je

Šulić: Cilj Ustavnog suda je da razvlaste RS. Agencije

E. Ć. / RTRS

29.5.2022

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Denis Šulić gostovao je u Jutarnjem programu RTRS-a, gdje je naveo da "bez obzira na pritiske iz određenih međunarodnih krugova, siguran je da će svi zajedno istrajati i sačuvati institucije RS".

- Odluka Ustavnog suda BiH nije ništa novo. Navikli smo da dobijamo ono što nije njihova nadležnost, ustvari oni krše Ustav. Umjesto da se bave neustavnim djelovanjem nelegalnih visokih predstavnika, oni još jednom pokazuju da su politička, a ne pravosudna institucija. Zašto tako kažem? Pa uvijek prije odluke imate nekog političara iz Sarajeva koji već zna te odluke - tvrdi Šulić.

On naglašava da Ustavni sud BiH blokira odlazak stranih sudija, a služe im da pokušaju ostvariti neke ciljeve koje nisu uspjeli ni u ratu ostvariti. 

- NSRS ni u političkim ni u zakonskim rješenjima nije izašla iz zakonskih okvira. U skupštinskim klupama sjedi veliki broj odgovornih ljudi, oni služe narodu RS i ne plaše se nikakih odluka. Ostat ćemo istrajni i ostvarit ćemo naše ciljeve. Opozicija je nekoliko puta poklekla pred pritiscima, ali vjerujem da ćemo svi zajedno biti jaki i sačuvati institucije RS - poručio je Šulić.

On je naveo kako je cilj Ustavnog suda "da razvlaste RS i od nje naprave praznu ljušturu i da BiH bude unitarna, ali dok je RS od toga nema ništa". Također je rekao da nema ništa ni od sankcija RS upućenih Rusiji.

- Dok je člana Predsjedništva Milorada Dodika i SNSD-a, RS neće uvesti sankcije Rusiji - rekao je Šulić za RTRS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.