PREDSJEDNIK SBB-A

Fahrudin Radončić čestitao Kurban-bajram

Uime članova i simpatizera Saveza za bolju budućnost BiH i svoje lično, želim vam da nastupajuće bajramske blagdane provedete u duhu naše vjere i tradicije sa svojim najmilijima, u zdravlju i sreći

Piše: Press centar SBB-a

8.7.2022

Radončić: Podijelimo bajramsku radost i kurbane s našim komšijama drugih vjera i nacionalnosti. SBB

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), povodom Kurban-bajrama, uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću, svim pripadnicima Islamske zajednice u BiH i muslimanima u domovini, regionu i svijetu.

- Uime članova i simpatizera Saveza za bolju budućnost BiH i svoje lično, želim vam da nastupajuće bajramske blagdane provedete u duhu naše vjere i tradicije sa svojim najmilijima, u zdravlju i sreći. Kurban-bajram simbolizira žrtvu i molim Allaha, dž. š., da naši kurbani budu naše žrtve u stalnoj borbi dobra nad zlom i ljubavi nad mržnjom.

Predstojeće mubarek dane provedimo u nadi i dovi Allahu, dž. š., da nam podari snagu i volju da svako od nas uradi ono što može i u simbolici Kurban-bajrama da svoju žrtvu da u našem društvu bude više sloge, povjerenja, poštovanja, odgovornosti, truda, rada i zalaganja za zajednicu i našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Draga braćo i sestre, podijelimo bajramsku radost i kurbane s našim komšijama drugih vjera i nacionalnosti. U ovim odabranim danima ne zaboravimo siromašne, obespravljene i nemoćne. Bajram Šerif Mubarek Olsun - saopćeno je iz Press-centra SBB-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.