REAKCIJE

HNS nazvao Adisa Ahmetovića radikalnim bošnjačkim unitaristom i poručio da Njemačka rezolucijom o BiH ruši Dejton

Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste, da identičnu rezoluciju upute gospodinu Šarlu Mišelu i državi Belgiji

HNS: Današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma. HNS

E. Ć.

8.7.2022

Današnja rezolucija Bundestaga koja se odnosi na Bosnu i Hercegovinu pokazuje koliko njemačke vlasti ne poznaju, ili odbijaju prihvatiti, činjenice o Bosni i Hercegovini i prirodi njezinog multinacionalizma i ravnopravnosti konstitutivnih naroda, saopćio je Ured za informiranje HNS-a.


- Uz to, današnja rezolucija je de facto poziv na rušenje Dejtonskog mirovnog sporazuma za kojeg se upravo Njemačka zalagala 1995. godine. Model federalizma i institucionalne ravnopravnosti kroz legitimne političke predstavnike je temelj Dejtona i jedini jamac za europsku Bosnu i Hercegovinu.

Predlažemo svim zastupnicima Bundestaga koji su podržali rezoluciju predloženu od strane radikalnog bošnjačkog unitariste, da identičnu rezoluciju upute gospodinu Šarlu Mišelu (Charles Michel) i državi Belgiji. Mi odgovor na istu već znamo - naveli su iz HNS-a.

Reakcija HNS-a na zvaničnoj web stranici. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.