POSVEĆENA SVIM ŽRTVAMA

Komemorativna sjednica u Srebrenici: Bez odbornika iz reda bošnjačkog naroda, osim Tursunovića

Nemaju nikakvog opravdanog razloga za svoj izostanak, kaže Grujičić

S. Sm.

10.7.2022

S današnje sjednice. S. Smajlović

Pet bošnjačkih odbornika danas nije prisustvovalo 18. komemorativnoj sjednici Skupštine općine Srebrenica, koja je kao i ranijih godina upriličena odavanjem počasti svim žrtvama minulog rata. 

Od bošnjačkih odbornika prisutan je Salko Tursunović, predsjedavajući Skupštine.

Naćelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić, kaže da odbornici nisu došli na komemoraciju iz razloga što je poziv za sjednicu potpisao zamjenik predsjednika SO Miloš Milovanović.

- Nemaju nikakvog opravdanog razloga za svoj izostanak. Na komemoraciji se ne donose nikakve odluke, nego samo odaje počast svim žrtvama. Oni su time ponižili svoje i srpske žrtve - istakao je Grujičić, dodajući da se nada da će obilježavanje  stradanja bošnjačkog i srpskog naroda 11. i 12. jula proteći dostojanstveno.

Nakon što je predsjednik SO Srebrenica Salko Tursunović, otvorio komemorativnu sjednici, odbornici su svako na svoj način odali počast svim žrtvama.

Obraćaju ći se odbornicima, Tursunović je naglasio da našu tužnu i krvavu prošlost ne smijemo zaboraviti.

- Niko nema pravo da osporava pravosudno utvrđene činjenice i slaviti zločince i zločin. Ako želimo graditi sigurnu perspektivu za buduće generacije, moramo raditi na međusobnom pomirenju, a u ovoj sali trebamo pokazati odgovornost prema svim žrtvama i građanima ove općine - naglasio je Tursunović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.