NA POZIV SAD

Ministar Podžić na online sjednici "Kontakt grupe za odbranu Ukrajine"

Na sesijama se razgovara o aktuelnostima rata u Ukrajini, informacijama o donacijama za pomoć u odbrani Ukrajine te ostalim pitanjima relevantnim za ovaj aktualni vojni sukob na tlu Evrope

Ministar Podžić na online sjednici "Kontakt grupe za odbranu Ukrajine". MO BiH

H. J. I.

20.7.2022

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić sa saradnicima danas je sudjelovalo na online konferenciji "Kontakt grupe za odbranu Ukrajine".

Sjednici je prisustvovao i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović. Ovaj put, na sjednici su imenovane i službene kontakt-osobe sudionika ove grupe. Uime Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH za kontakt osobe određeni su vojni predstavnik BiH u SAD-u brigadir Mirko Bošnjak i pukovnik Enida Ramić iz Sektora za međunarodnu saradnju MO BiH, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Sudjelovanje na konferenciji održava se na poziv Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država. Na sesijama se razgovara o aktuelnostima rata u Ukrajini, informacijama o donacijama za pomoć u odbrani Ukrajine te ostalim pitanjima relevantnim za ovaj aktualni vojni sukob na tlu Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.