OD RANIH JUTARNJIH SATI

Organizacija Sportskih Ribolovaca Konjic: Primjećene su veće količine mrtvih riba

O cijelom slučaju su upoznate sve nadležne inspekcije federalnog i kantonalnog nivoa i Agencija za vodno područje jadranskog mora

Obavljanje ribolova u Posebnom ribolovnom reviru Konjic je do daljnjeg zabranjeno. Facebook

H. J. I.

21.7.2022

Organizacija Sportskih Ribolovaca Konjic objavili su na svom Facebooku važno obavještenje o pomoru ribe na području Konjica. 

- Poštovani sportski ribolovci i građani grada Konjica, od ranih jutarnih sati u rijeci Neretvi su primjećene veće količine mrtvih riba na plažama Tečija, Stari pazar, u Kazanu, ispod Stare kamene ćuprije i dalje nizvodno lijevom i desnom obalom niz rijeku Neretvu.

OSR Konjic je izašao na teren zajedno sa predstavnicima opštinske inspekcije i PU Konjic, te je tom prilikom izvršeno i prikupljanje mrtvih riba na dijelovima gdje je to bilo moguće i dalje nastavljamo sa ovim pregledom rijeke Neretve jer je vidno da se i žive ribe ne ponašaju zdravo i prirodno.

O cijelom slučaju su upoznate sve nadležne inspekcije federalnog i kantonalnog nivoa i Agencija za vodno područje jadranskog mora!

Sutra će OSR Konjic nakon prikupljenih svih informacija i podataka podnijeti krivične prijave protiv svih odgovornih lica iz bivšeg kruga fabrika UNIS i službenih lica institucija koje nisu postupile u skladu sa zakonom i svojim ovlaštenjima.

Obavljanje ribolova u Posebnom ribolovnom reviru Konjic je do daljnjeg zabranjeno - naveli su na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.