VELIKA ČAST

"Zmaj" povodom 642. godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima otkrio zastavu grada

Smail je istakao kako mu je to velika čast i iskoristio je priliku da se zahvali gradu Konjicu

Dan grada Konjica. Konjic.ba

Di. R.

31.5.2024

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Smail Prevljak, je povodom obilježavanja Dana grada Konjica i 642. godišnjice od prvog pomena Konjica u pisanim dokumentima, na zgradi Gradske uprave svečano oktrio zastavu grada.

Smail je istakao kako mu je to velika čast i iskoristio je priliku da se zahvali gradu Konjicu.

- Pripala mi je izuzetna čast da otkrijem zastavu Grada Konjica i sretan sam i zahvalan Gradu i gradonačelniku što na ovaj način mogu biti dio obilježavanja Dana grada Konjica. Konjic kontinuiranim ulaganjem u sportsku infrastrukturu stvara uslove koji sport i uslove za bavljenje sportom stavlja na jedan viši nivo, što me izuzetno raduje. Kao neko ko je baveći se sportom odrastao u ovom gradu, mogu reći da, ukoliko uporedim to vrijeme sa današnjim, djeca i mladi imaju jako dobre uslove da napreduju i svaka čast Gradu na tome. Čestitam kolegama iz Fudbalskog kluba Igman Konjic na ostanku u većem rangu takmičenja i želim im mnogo uspjeha u budućnosti. Naravno čestitam i svim sportistima i sportskim radnicima koji ostvaruju uspjehe, pronoseći dobar glas o našem Konjicu. Drago mi je da uslovi koji su stvoreni po pitanju sportske infastrukture u Konjic dovode mladu U-21 nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije i Žensku košarkašku reprezentaciju U-18, i veoma sam ponosan zbog toga. Sve navedeno dokazuje da je Konjic grad sporta i da se mnogo ulaže u sport - kazao je Smail Prevljak, koji je svim Konjičanima koji žive u Konjicu i diljem svijeta uputio čestitku u povodu Dana grada.

Dan grada Konjica. Konjic.ba

- Zahvaljujem našem reprezentativcu Smailu Prevljaku, koji se odazvao na poziv Gradske uprave Konjic da na ovaj način upotpuni aktivnosti kojima obilježavamo Dane grada. Iako živi van Bosne i Hercegovine, često je u rodnom gradu i drago nam je da ga vežu snažne emocije za domovinu, grad u kojem je odrastao i klub u kojem je počeo da trenira - kazao je gradonačelnik Ćatić, koji je ovom prilikom Prevljaku poželio dobrodošlicu u Konjic.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.