ODRŽAN SKUP U GRAČANICI

Protesti protiv odluke Šmita: Ne želimo nepravedna nametanja

Danas smo spustili svoja stranačka obilježlja i ujedinjeno branimo principe na kojima počiva BiH, poručio je predsjedavajući OV Nihad Krajinović

Protesti u Gračanici. H. ČALIĆ

H. Čalić

25.7.2022

Veliki broj Gračanlija sa zastavama Bosne i Hercegovine, večeras se okupio u centru grada, na skupu pod geslom "Za jedistvenu Bosnu i Hercegovinu". Skup su organizirali Grad Gračanica i Gradsko vijeće, a povodom najava izmjena Izbornog zakona i promjene Ustava FBiH. Velika kolona se okupila ispred Centralnog spomen-obilježja poginulim braniteljima naše domovine 1992-95. godine, a onda krenula u centar grada. Kolona se povećavala, a sa snažnog ozvučenja odjekivale su patriotske pjesme posvećene našoj zemlji.

Na skupu se obratio Nihad Krajinović, predsjedavajući Gradskog vijeća. Između ostalog Krajinović je istakao, da ovaj skup je front svih onih kojima je stalo do multietničke, nedjeljive, ravnopravne države BiH, države svih njenih građana, bez podignutih ograda i žica.

 - Danas smo spustili svoja stranačka obilježlja i ujedinjeno branimo principe na kojima počiva BiH. Mi želimo samo ono što imaju narodi u zemljama EU. Ne želimo nepravedna nametanja odluka i politika na štetu BiH, ne dozvoljavamo uzurpaciju prava građana. Građani ne pristaju na podjelu BiH. Na to imamo pravo i obavezu, kako prema onima koji su položili živote za takvu BiH, tako i prema generacijama koje dolaze - poručio je Krajinović.


Nihad Krajinović na protestima. H. ČALIĆ

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.