CENTRALNI PARK

Poruka s protesta podrške ženama u Gračanici: Predavati se nećemo

Protesti u Gračanici su završeni tako što su okupljene žene s velikog izloga prazne radnje skinule predizborne plakate i na to mjesto je postavljen promotivni materijal i proglas ženama

Piše: H. Čalić

14.10.2022

Protest u Centralnom parku u Gračanici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Protest u Centralnom parku u Gračanici - Avaz
Dnevni avaz

U nekoliko bosanskohercegovačkih gradova u 15 sati počeli se protesti žena: “Naš bol je vaš sram!" Protest se održava i u Gračanici, u Centralnom parku.

- Predavati se nećemo. Drage žene, ako imate problem nasilje u porodici, ne trpite nasilje, otiđite u Centar za mentalno zdravlje u Gračanici ispričajte psihologu svoje problem i neka onda djeluju institucije - rekla je Larisa Suša, aktivistkinja za ženska prava.

Protesti u Gračanici su završeni tako što su okupljene žene s velikog izloga prazne radnje skinule predizborne plakate i na to mjesto je postavljen promotivni materijal i proglas ženama.

Podsjetimo, protesti se održavaju zbog poraznog podatka da su u posljednjih nekoliko godina desetine žena ubili njihovi muževi ili vanbračni partneri. Bosnu i Hercegovinu je potreslo posljednje ubistvo koje se dogodilo u Bihaću, gdje je Enes Odobašić brutalno usmrtio svoju suprugu davljenjem. 





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.