SA POČETKOM U 10 SATI

Sjednica Vijeća ministara BiH: Raspravljat će o naknadama za zaposlene u institucijama BiH

Razmatrat će i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH

Sa jedne od prethodnih sjednica. Avaz

H. J. I.

28.7.2022

Vijeće ministara BiH će na današnjoj sjednici razmatrati Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2023-2025. godine. Razmatrat će i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, na dnevnom redu je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o visini novčane naknade zaposlenim u institucijama BiH za ishranu tokom rada, kao i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz s posla u institucijama BiH.

Pred ministrima će se, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, naći i Prijedlog odluke o izmjenama Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrevnog drveta i proizvoda od drveta.

Na obimnom dnevnom redu su i informacija o dosadašnjim aktivnostima u vezi sa učešćem BiH u Programu EU za jedinstveno tržište (Single Market Programme), te Prijedlog sveobuhvatne strategije upravljanja javnim finansijama u BiH za period 2021-2025. godine.

Sjednica će biti održana u zgradi institucija BiH sa početkom u 10:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.