NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

Na inicijativu Sanele Prašović-Gadžo i Kluba SBB-a: Vlada izdvaja 200.000 KM za obnovu Partizanskog groblja

Meni je osobno drago što su sredstva izdvojena i nadam se da ćemo uskoro vidjeti obnovljeno Partizansko groblje, istakla je Prašović-Gadžo

Prašović-Gadžo: Bitno je da se uradi dobro djelo. Avaz

Piše: H. J. I.

28.7.2022

Vlada Federacije BiH danas je usvojila inicijativu Sanele Prašović-Gadžo (SBB) i Kluba SBB-a, te će izdvojiti sredstva za sanaciju oštećenja Partizanskog spomen-groblja u Mostaru. 

Na sjednici je, naime, jednoglasno usvojena odluka o izdvajanju 200.000 KM Agenciji "Stari Grad" Mostar za obnovu sanaciju, revitalizaciju i iluminaciju Partizanskog spomen-groblja.

Kako je Prašović-Gadžo istakla za portal "Avaza", iako se Vlada nije očitovala službenih putem o njenoj podnesenoj inicijativi, očito je sve dobro sagledala i reagirala izdvajanjem sredstava za obnovu. 

- Meni je osobno drago što su sredstva izdvojena i nadam se da ćemo uskoro vidjeti obnovljeno Partizansko groblje.


Inicijativa koju je uputila Sanela Prašović - Gadžo. Facebook

Dodaje da je za četiri godine mandata navikla da premijer Novalić i Vlada često prepisuju inicijative koje dođu od zastupnika, kao što je sad slučaj sa njenom inicijativom koju je podnijela odmah kada se dogodilo brutalno oštećenje groblja.

- Bitno je da se uradi dobro djelo. Građani znaju ko je podnio tu inicijativu jedini u državi. To mi je dovoljno i nisam osoba koja želi na tome prikupljati političke poene - zaključila je Prašović-Gadžo. 

Podsjećamo, 700 ploča na Partizanskom groblju u Mostaru je nedavno uništeno u još jednom u nizu vandalskih napada na ovaj biser arhitekture.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.