"PRIJETEĆE PORUKE"

Delegacija EU za "Avaz": Izetbegovićeve i Dodikove izjave suprotne dogovoru iz Brisela

Kao dio napretka BiH ka članstvu u EU, politički lideri trebaju predvoditi u smirenju političkih tenzija, promovišući međusobno povjerenje i okruženje u kojem je moguće pomirenje u interesu svih građana BiH, naveli su

Bakir Izetbegović i Milorad Dodik. Avaz

H. J. I.

28.7.2022

Iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini komentirali su nedavne izjave Bakira Izetbegovića (SDA) i Milorada Dodika (SNSD) koje su izazvale brojne komentare.

Kako ističu za portal "Avaza", bh. politički lideri, uključujući Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika, su 12. juna u Briselu potpisali politički dogovor gdje su se obavezali da će "provesti izbornu kampanju pošteno, konstruktivno i bez retorike koja izaziva podjele i mržnju".

- Nedavne prijeteće izjave lidera SDA i SNSD-a su upravo suprotne tome. Kao dio napretka BiH ka članstvu u EU, politički lideri trebaju predvoditi u smirenju političkih tenzija, promovišući međusobno povjerenje i okruženje u kojem je moguće pomirenje u interesu svih građana BiH i u skladu sa Ključnim prioritetom 5 iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU - naveli su iz Delegacije EU. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.