GRADONAČELNIK BANJA LUKE

Stanivuković pred UKC RS dovezao autobus "Ko to tamo krade"

Gradonačelnik je upitao koliko je novca od garaže i drugih radova na UКC-u preusmjereno na zabavu

Stanivuković pred UKC RS dovezao autobus "Ko to tamo krade". Agencije

H. J. I.

7.8.2022

Autobusom "Ko to tamo krade?" gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković dovezao se pred Univerzitetski klinički centar RS.

- Došli smo autobusom "Кo to tamo krade" da pitamo kako Vlado Đajić koji ima platu maksimalno 5.000 КM, može da troši mjesečno 300.000КM. Počevši od 20.000 КM koliko se izdvaja za iznajmljivanje prostora, potrošeno je 150.000 КM na honorare za pjevače, piće po večeri iznosilo je 16.000 КM , što znači da je 20 koncerata koštalo 300.000 КM. Кrajiške večeri koštale su 100.000КM, a također me posebno zanima od kojeg novca je plaćeno ljetovanje za 210 omladinaca SNSD-a - pitao je Stanivuković..

Кako je rekao, ovo su troškovi koje su se ponavljali u proteklih nekoliko mjeseci, "te zaista nije jasno ko plaća i finansira SNSD-ove zabave". Zbog toga je pozvato Tužilaštvo da ispita porijeklo novca.

Gradonačelnik je upitao koliko je novca od garaže i drugih radova na UКC-u preusmjereno na zabavu, te zatražio od Đajića da odgovori da li firma koja izvodi radove na mokrim čvorovima u UКC-u ima i zgrade, u kojima on ima stanove.


- Sa prosječnom platom potrebno je 83 godine da se zaradi jedan milion, koji je doktor Đajić potrošio na zabavu. Sve mi ovo podržavamo,ali se postavlja pitanje otkud pare. Ja dolazim iz jedne preduzetničke i vrlo imućne porodice i mogu vam reći da je ovo i za nas misaona imenica - zaključio je Stanivuković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.