APEL

Pomozimo Rajzi Selimović: Za operaciju u Turskoj joj je potrebno 16.000 eura

Rajza Selimović iz Sopotnice nakon konstantnog umora i bolova u području pazuha i prsa, u septembru 2021. godine saznaje da ima Švanoma tumor veličine 20 cm

Rajza Selimović iz Sopotnice. Pomozi.ba

E. T.

11.8.2022

“Dijete za poželiti” riječi su kojima babo Nusret opisuje svoju 20-godišnju Rajzu koja ima tumor od 20 cm u potpazušnoj jami. Pozivom na broj 17014 donirate 2 KM za ovu studenticu treće godine Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Vas molimo za podjelu apela, objavilo je humanitarno udruženje Pomozi.ba.

Rajza Selimović iz Sopotnice nakon konstantnog umora i bolova u području pazuha i prsa, u septembru 2021. godine saznaje da ima Švanoma tumor veličine 20 cm.

Njoj je sada neophodna veoma teška i zahtjevna operacija u Turskoj koja će se raditi pod monitorizacijom i neuronavigacijom kako bi se odstranio tumor i pokušala sačuvati funkcija ruke, a koja košta 16.000 eura.

Rajza je vrhunska sportistkinja, a zbog svoje inteligencije položila je šesti razred osnovne škole na raspustu. “Kada uči Kur'an, milina je slušati”, kažu njeni Sopotničani, a izvanredne rezultate postiže u svemu čega se dotakne, pa i u kaligrafiji.

Nada se da će nakon završenog fakulteta, Odsjek za automatiku i elektroniku, svoje znanje moći povezati sa medicinom, kako bi mogla pomoći ljudima poput nje kojima prijeti opasnost da izgube funkciju nekog ekstremiteta.

Kako pomoći Rajzi, pogledajte na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.