SARAJEVO

Delegacija norveškog Centra posjetila Ministarstvo odbrane BiH: Norveška je dugoročni partner

Ministar Podžić je dodao da CIDS kroz različite projekte pruža značajnu podršku u organizaciji obuka i radionica

Sa održanog susreta. MO BIH

A. O.

24.8.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u posjetu primio delegaciju Centra za izgradnju integriteta u sektoru odbrane (Centre for Integrity in the Defence Sector - CIDS), na čelu sa direktorom Per Age Kristensenom (Aage Christensenom).

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, ministar Podžić se zahvalio predstavnicima CIDS-a na pomoći koja se godinama realizira zahvaljujući nesebičnim angažmanom ambasadora i vojnog atašea Kraljevine Norveške u BiH. 

Ministar Podžić je dodao da CIDS kroz različite projekte pruža značajnu podršku u organizaciji obuka i radionica koje su rezultirale nizom sistemskih akata kojim se značajno unaprijedio i ojačao integritet i profesionalizam u MO i OS BiH.


Sa održanog sastanka. MO BIH

- Norveška je dugoročni partner Ministarstva odbrane BiH u raznim oblastima, a projekat izgradnje integriteta posebno je važan zbog saradnje sa Centrom za izgradnju integriteta iz Osla, osnovanim 2012. godine - naglasio je Podžić.

Direktor CIDS-a Kristensen (Christensen) se zahvalio na prijemu i naveo da je Bosna i Hercegovina geografski na raskrsnici Evrope, te samim tim ima veoma veliki značaj i historijsku vrijednost. Također, Kristensen je naglasio da stabilnost BiH predstavlja i stabilnost Evrope te da će se saradnja između CIDS-a i BiH nastaviti u istom pravcu kroz podršku euroatlantskim integracijama.

Nastavak posjete će se realizirati kroz radni sastanak Nadzornog odbora i Projektnih timova MO BiH, s ciljem implementacije projekata sa Centrom za izgradnju integriteta u odbrambenom sektoru – CIDS iz oblasti upravljanja personalom, javnih nabavki, finansijskog sektora te jačanja izgradnje integriteta u odbrambenom sektoru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.