BIVŠI MINISTAR U KS

Pećanac podržao Radončića: Ovo je u pravu

Predsjednik stranke Fahrudin Radončić je na jednom od savjetovanja SBB-a istakao da je politika takvo zanimanje u kojem se mora pregovarati, te da smo i u ratu pregovarali

Nermin Pećanac je podržao Fahrudina Radončića, predsjednika SBB-a. Avaz

H. J. I.

24.8.2022

Savez za bolju budućnost BiH (SBB) u proteklom periodu održao je brojna unutarstranačka savjetovanja širom Bosne i Hercegovine. 

Predsjednik stranke Fahrudin Radončić je na jednom od savjetovanja SBB-a istakao da je politika takvo zanimanje u kojem se mora pregovarati, te da smo i u ratu pregovarali. 

- Alija rahmetli je pregovarao i s Tuđmanom i s Miloševićem. Mi smo u štabu Vrhovne komande, ne mogu da pričam ispade da se hvalim, učestvovali u pregovorima s Ratkom Mladićem 14 sati i 8 minuta. Licem u lice. Mora se pregovarati i mora se napraviti alternativa da Bošnjaci budu narod, bolan, koji hoda podignute glave, koji se ne boji. To svugdje govorim. Od izolacije, koju su nam namirili i jedan i drugi velikodržavni centar, opasnija je samoizolacija. 

Da smo mi sami protiv svih i da nismo u stanju da se borimo za svoje saveznike. Kada su se rješavali odnosi u BiH, s jedne strane pregovaračkog stola bili su Hrvati i Bošnjaci, a s one suprotne bili su Srbi. Mi sada imamo situaciju da su Srbi i Hrvati s jedne strane pregovaračkog stola, a mi smo sami s ove. Znači, složna Federacija spasava BiH, i mi u tom smislu, o ovim stvarima, ko prati moje intervjue, govorim potpuno transparentno. I, ja hodam svugdje. Nema gdje nisam bio po Bosni u ovih mjesec dana. Vjerujte, vi iz očiju ljudi vidite poštovanje i razumijevanje naše politike. To se ne da odglumiti. Džaba oni bacaju kamenice 10-15 godina. Uvijek istina pobijedi - rekao je predsjednik Radončić.


Ovu izjavu predsjednika SBB-a podržao je bivši ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Nermin Pećanac.

- Ovo je u pravu - napisao je Pećanac u komentaru ispod videa ovog obraćanja predsjednika Radončića na Facebooku. 

Komentar Nermina Pećanca na Facebooku na objavu Fahrudina Radončića. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.