U 11 SATI

Vijeće ministara BiH danas razmatra Izvještaj o radu

Ministri će razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija BiH za period od 2023. do 2025. godine

Sa ranije održane sjednice Vijeće ministara BiH. AGENCIJE

A. O.

25.8.2022

Sjednica Vijeća ministara BiH održat će se danas u Sarajevu na kojoj bi se trebala između ostalog razmatrati Informacija o realizaciji projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu. Sjednica je zakazana u 11 sati.

Predlagač ove informacije je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je i podnosilac izvještaja o realizaciji mape puta s ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla u BiH.


Javne investicije

Ministri će razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija BiH za period od 2023. do 2025. godine, a na osnovu prijedloga Ministarstva finansija i trezora..

Također, planirana je rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju plana repatrijacije i programa reintegracije, rehabilitacije i resocijalizacije državljana BiH, povratnika iz zona sukoba Sirije i Iraka.

Ministri bi trebali razmatrati Izvještaj o radu Instituta za metrologiju BiH za prošlu godinu i izvještaj o radu Instituta za nestala lica BiH.


Razmatranje izvještaja

Prijedlog mišljenja o prijedlogu zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH također se nalazi na dnevnom redu, a osim toga razmatrat će se i Izvještaj o radu Vijeća ministara za 2021. godinu i Izvještaja o radu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Dnevni red broji 99 tačaka. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.