STRIČIĆI

Korida u sklopu "Kočićevog zbora": Šubare, kokarde i majice sa likom Draže Mihailovića

Borba bikova u Stričićima također je bila dio manifestacije čiji je pokrovitelj Vlada RS-a.

Piše: S. S.

27.8.2022

Kočićev zbor. MILKICA MILOJEVIĆ / RINGIER

Polaganjem vijenaca na spomeniku književniku Petru Kočić prigodnim kulturno-umjetničkim programom u Parku "Petar Kočić" jučer je svečano otvorena manifestacija "57. Kočićev zbor". Kako je rekao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, koji je prisustvovao otvaranju manifestacije, neki ljudi su bezvremenski, a njihove ideje su vječne i uvijek moderne.

- Kada čitate djela Petra Kočića, možete da vidite da je on i dalje sveprisutan u našem društvu i da njegova djela na najbolji mogući način oslikavaju sadašnjicu, društvo i sva aktuelna dešavanja. Ove godine smo promijenili koncept, pa se ova manifestacija sastoji iz tri dana, i to dana istine, slobode i otadžbine - kazao je Stanivuković.

Borba bikova u Stričićima također je bila dio manifestacije čiji je pokrovitelj Vlada RS-a.

U fotogaleriji se vidi dekor tradicionalnih korida u BiH, a prepoznatljiva je bila i ikonografija. Na prodajnim štandovima u rodnom selu pjesnika pored alkohola i janjetine moguće je kupiti i četnička obilježja. Majice sa likom Draže Mihailovića, četničke zastave šubare i kokarde bile su dostupne posjetiteljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.