ČEKA SE PAD CIJENA GORIVA

Magazinović, Kožul i Bogdanić u komisiji za usaglašavanje teksta Zakona o akcizama

Jučer je Dom naroda PSBiH također imenovao tri člana ove komisije, a to su Amir Fazlić (SDA), Dušanka Majkić (SNSD) i Lidija Bradara

Poznati članovi zajedničke komisije iz Predstavničkog doma. SDP

Piše: S. S.

30.8.2022

Poslanici Saša Magazinović (SDP BiH), Predrag Kožul (HDZ BiH) i Dragan Bogdanić (SNSD) će biti predstavnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u Zajedničkoj komisiji oba doma Parlamentarne skupštine BiH za postizanje identičnog teksta izmjena Zakona o akcizama u BiH. 

Samo 30 dana

Podsjećamo, jučer je Dom naroda usvojio ovaj zakon u različitim tekstu u odnosu na Predstavnički dom, odnosno usvojen je amandman Dušanke Majkić (SNSD) prema kojem će privremeno ukidanje akciza trajati 30 dana.

Jučer je Dom naroda PSBiH također imenovao tri člana ove komisije, a to su Amir Fazlić (SDA), Dušanka Majkić (SNSD) i Lidija Bradara.

Bahatost i bezobrazluk vladajućih elita

Tokom rasprave o imenovanju ove komisije govorio je poslanik Branislav Borenović (PDP).

- Saga oko akciza je pokazala vrhunsku bahatost i bezobrazluk vladajućih elita, koji su na ovako važnoj temi nas doveli do toga da se ponovo imenuju članovi iz ovog doma, koji trebaju postizati saglasnost oko teksta, kojeg smo mi prije skoro šest mjeseci usvojili na ovom domu, shvatajući važnost momenta u kojem smo se tada našli, a i sada se nalazimo - kazao je Borenović te dodao:

- Neka je sramota onih koji su pod pritiskom partije, kroz proceduralne vratolomije dovelo do toga da se ovo ne usvoji. Ovo je najveća ljaga za ove četiri godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.