ABC PORTAL

Hercegovački medij o porukama na skupu Komšića: Još jedna glupa politička podvala

Na ovo moraju reagirati Hrvati i Srbi svojim potpisivanjem peticije o samostalnosti RS-a i vraćanju Herceg Bosne, piše ABC portal

Željko Komšić na skupu u Brezi. DF

S. S.

6.9.2022

Hercegovački portal ABC člana Predsjedništva BiH Željka Komšića nazvao "neligitimnim i drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH", a komentarišući njegove predizborne aktivnosti u Brezi.

- Sinoć smo u Sarajevu predstavili građansku i nadstranačku inicijativu, Milion ljudi za građansku državu. Želim i ovdje kazati da motivi za ovu inicijativu nisu čisto stranački, nego državni. Danas upoznajemo građane Vareša i Breze s tim, a upoznat ćemo i sve građane Bosne i Hercegovine - rekao je Komšić nebulozni radikal i jedan od glavnih političkih problema Bosne i Hercegovine, naveo je taj portal.

"Znamo kakvu državu hoćemo"

Nakon toga se Komšić osvrnuo i na izbore, a kako je rekao, nakon njih će se nastaviti pritisci na BiH i ko god da ostvari pobjedu biće suočen s tim.

- Zato smo predložili da se okupimo oko jedne stvari gdje se slažemo svi mi koji volimo Bosnu i Hercegovinu, kako bi ojačali našu poziciju, da nam sutra niko i nigdje ne može kazati da ne znamo šta hoćemo, da nas nema i da smo slabi. Ima nas milion. Najmanje milion nas ima za građansku državu Bosnu i Hercegovinu, i to će morati da zna svaki međunarodni birokrata kome je po službenoj dužnosti pripalo da se bavi Bosnom i Hercegovinom. Mi znamo kakvu državu hoćemo, ali i svi drugi isto tako moraju znati da mi od toga nećemo odustati - rekao je Komšić.

"Glupa politička podvala"

Komšić je dodao i to da samo okupljeni oko zajedničke ideje možemo ostvariti napredak.

- Ako se budemo između sebe tukli, na šta neki neodgovorni pojedinci upućuju, neće biti dobro. Zna se ko je ovdje neprijatelj i ko ovu državu hoće da razvali. Energiju trebamo usmjeriti protiv takvih i njihovih pomagača, a ne da se između sebe tučemo, a da nam se oni smiju i čekaju zgodnu priliku da dovrše ono što ni ratnim nasiljem nisu mogli - zaključio je dezorijentirani Komšić, piše ABC portal.

"Ovo je još jedna glupa politička podvala Željka Komšića na koju moraju reagirati Hrvati i Srbi svojim potpisivanjem peticije o samostalnosti RS-a i vraćanju Herceg Bosne. Ne može se drukčije parirati ovom opasnom ekstremu koji u budućnosti sasvim sigurno ukoliko bude na poziciji neće prezati od nametanja rješenja silom i izazivanju međunacionalnih konflikta. CIK izgleda nema namjeru sankcionirati opasnu politiku i retoriku Željka Komšića što također može biti veliki problem", dodaje ABCportal.info.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.