REAGIRANJE

Haljevac: Roditelji prvačića su ponovo izigrani!

Brojni roditelji s područja Općine Centar svoje ogorčenje iznijeli su na društvenim mrežama, gdje prozivaju načelnika Mandića

Haljevac: Ovo se mora popraviti. Avaz

Piše: A. O.

7.9.2022

Klub SBB-a je na sjednicama Općinskog vijeća Centar, kao jedan od uslova za usvajanje općinskog budžeta, postavio da prvačići moraju dobiti besplatne ruksake i užbenike jer je ta dugogodišnja praksa prekinuta dolaskom Srđana Mandića na poziciju načelnika (Naša stranka). 

Brojni roditelji s područja Općine Centar svoje ogorčenje iznijeli su na društvenim mrežama, gdje prozivaju načelnika Mandića. 

Sulejman Haljevac, šef Kluba SBB-a u vijeću Općine Centar kaže da je šokiran ovom neozbiljnošću. 

- Prošle godine sam finansirao šezdeset ruksaka za ugrožene porodice i obećao sam da se nikada više neće ponoviti da preskočimo prvačiće. Ovo što se trenutno dešava se iste sekunde mora ispraviti, inače ću sa roditeljima prvačića doći ispred Općine Centar. Dosta je javašluka i nerada u Općini koja je "vrjednija od 10 drugih". Obrazovanje je prijeko potrebno našem društvu i mi moramo učiniti sve da se što više djece obrazuje odnosno da nijedno dijete ne ostane bezu škole. Iskreno se nadam da će gospoda već dana ove nebuloze ispraviti i djeci podijeliti ruksake. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.