VELIKI DAN ZA SVE VJERNIKE

Ministrica Turković prisustvovala otvorenju džamije u Sisku

Dugo su muslimani ovog dijela Hrvatske čekali na ovaj dan, koji će svakako doprinijeti boljem povezivanju, razumijevanju i životu u cijeloj regiji, rekla je Turković

Turković: Bila mi je posebna želja da prisustvujem otvorenju džamije u Sisku. Facebook

H. J. I.

8.9.2022

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković prisustvovala je danas otvorenju džamije i Islamskog centra u Sisku u Hrvatskoj.

Monumentalna građevina otvorena je u prisustvu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tajjip Erdogan), reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića i muftije zagrebačkog Aziz ef. Hasanovića te brojnih zvaničnika iz Hrvatske, Turske, BiH, ali i drugih država.


- Ovo je veliki dan za sve vjernike. Bila mi je posebna želja da prisustvujem otvorenju džamije u Sisku. Dugo su muslimani ovog dijela Hrvatske čekali na ovaj dan, koji će svakako doprinijeti boljem povezivanju, razumijevanju i životu u cijeloj regiji - istakla je tim povodom ministrica Turković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.