NOVA ŠKOLSKA GODINA

Sarajevski muftija posjetio Gazi Husrev-begovu medresu: Upisano 120 učenika u prvi razred

Također, uvijek budite svjesni činjenice da je Islamska zajednica naše zajedničko dobro, kazao je muftija Grabus

A. O. / Preporod

12.9.2022

Tokom današnje posjete - Avaz
Tokom današnje posjete - Avaz
Tokom današnje posjete - Avaz
Tokom današnje posjete - Avaz
Tokom današnje posjete - Avaz
+2

Muftija sarajevski Nedžad-ef. Grabus posjetio je danas Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu povodom početka nove školske 2022/23. godine.

Muftija Grabus se ovom prilikom prigodno obratio učenicima, poručivši im da budu posvećeni u stalnom širenju znanja i zagovaranju općeg dobra.


Vječno znanje

- Gazi Husrev-begova medresa ima tradiciju, na što možemo biti ponosni, ali školu čine učenici i profesori. U tom smislu, vjerujemo da ćete biti dobri nosioci vrijednosti koje je uspostavio vakif Gazi Husrev-beg. Nemojte zaboraviti da je temelj našeg obrazovanja da sačuvamo ono što je vječno znanje, a vječno znanje je objavljeno kroz Kur'an i praksu Muhammeda, a.s. Također, uvijek budite svjesni činjenice da je Islamska zajednica naše zajedničko dobro - kazao je muftija Grabus.

Uz čestitku učenicima i uposlenicima ove škole i želje za uspjeh, muftija Grabus je naglasio da su obrazovane generacije siguran i dragocjen oslonac našem narodu, domovini i Islamskoj zajednici.

U pratnji muftije Grabusa bili su i Samed Omerdić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, Abdulgafar-ef. Velić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, hfz. Mensur Malkić, direktor Medrese, Halim Husić, pomoćnik direktora za nastavu, te Dževad Pleh, pomoćnik direktora za učenički dom.


Susreti se pamte

- Učenike Medrese na početku nove školske godine tradicionalno posjete reisul-ulema Islamske zajednice i muftija sarajevski, kako bi se uvjerili da je sve uredu. Ti susreti nas izuzetno raduju, djeca ih pamte - izjavio je nakon posjete prof. Husić.

Također, muftija Grabus je s rukovodstvom Gazi Husrev-begove medrese danas razgovarao i o predstojećoj saradnji.

Gazi Husrev-begova medresa je ove školske godine upisala 120 učenika u prvi razred, a ukupno ima 463 učenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.