SKUP U STAROM GRADU

Bećirović: Sarajevo treba biti oslonac razvoja cijele države

Sarajevo je konačno postalo primjer kako se može raditi i graditi, kako se može živjeti bolje, onda kada imate vlast koja na prvo mjesto stavi čovjeka, a ne stranku, kazao je

Denis Bećirović u Starom Gradu. SDP

S. S.

15.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je učestvovao na skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u sarajevskoj općini Stari Grad. 

U svom govoru, Bećirović je rekao kako Sarajevo kao glavni grad države treba biti oslonac razvoja Bosne i Hercegovine.

"Sarajevo doživljava promjene"

- Stari Grad je općina koja je čuvar bosanskohercegovačkog identiteta i naše zajedničke tradicije i kulture. Iz Sarajeva, iz Starog Grada moramo poslati poruku da je ovo mjesto u kojem je svaki građanin Bosne i Hercegovine dobordošao, da je Sarajevo glavni grad svakog našeg čovjeka. Nažalost, u prošlosti je i Sarajevo od nekih ranijih vlasti gledano kroz visinu budžeta, nego kroz šansu da bude mjesto ubrzanog razvoja koji će se preliti na cijelu našu domovinu - rekao je Bećirović i dodao:

- Sarajevo ipak u zadnje vrijeme doživljava bitne pozitivne promjene. Sarajevo je konačno postalo primjer kako se može raditi i graditi, kako se može živjeti bolje, onda kada imate vlast koja na prvo mjesto stavi čovjeka, a ne stranku - naglasio je Bećirović.

"Svaki dio zemlje je bitan"

Kaže da smo imali priliku slušati kako je jedna općina vrijednija od drugih deset.

- Nažalost, takve izjave su davali oni koji ne vide stvarni značaj svakog dijela naše zemlje, oni koji ne vide dalje od svog nosa i svog interesa. Sarajevo jeste presudno važno za svakog Bosanca i Hercegovca, kao središte iz kojeg trebaju kretati svi pozitivni procesi. Siguran sam da će ovoga puta tako i biti i da će promjena koja je već krenula iz Sarajeva zahvatiti cijelu Bosnu i Hercegovinu - zaključio je Bećirović.

Skup SDP-a u Starom Gradu. SDP

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.