SRBIJA

Uprkos zabranama MUP-a: Organizatori najavljuju šetnju Beogradom u okviru Europrajda

Aktivisti kažu da se MUP nije zvanično oglasio o novoj ruti šetnje i da je zbog toga - ona legalna

Kontroverze oko Europrajda. N1

Piše: D. H.

17.9.2022

U Beogradu će danas poslije podne, prema najavama organizatora, biti održana šetnja u okviru Evroprajda. Protestna šetnja bit će od 17.30 sati organizovana na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gdje će kasnije tokom večeri biti održan koncert, najavili su iz Prajda. 

Upravni sud objavio odluku kojom se odbija tužba zbog zabrane šetnje. MUP je prije nekoliko dana saopštio da su zabranjene obje šetnje - i ona za Prajd, kao i šetnja koja je trebalo da bude svojevrsni "kontraprajd" - porodična šetnja u organizaciji "antiglobalista". Aktivisti kažu da se MUP nije zvanično oglasio o novoj ruti šetnje i da je zbog toga - ona legalna. 

- Pošto nema zabrane, mi postupamo po toj novoj ruti. Imate to pravilo da kada se MUP nije oglasio o novoj ruti, da je to legalno. Dok god nema zabrane, sve je apsolutno legalno. To je kod svakog javnog skupa, vi prijavite, i jedino možete da dobijete zabranu, a ne nešto drugo - rekao je koordinator Europrajda Goran Miletić uz napomenu da MUP može da dostavi rješenje o zabrani šetnje novom rutom, jer je ona zakazana za danas popodne .

Pored toga, danas je i iz drugih razloga kretati se kroz Beograd. U centru grada održavaju se i promocija novih oficira Vojske Srbije i kao i "Red Bull F1 Showroom“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.