BUDIMO HUMANI

Pomozimo Ademu Lokvančiću iz Sarajeva koji boluje od karcinoma

Pozivom na broj 17044 donirate 2 KM za Adema, a broj je jedinstven za sve bh. operatere

Adem Lokvančić u bolnici. POMOZI.BA

A. O.

19.9.2022

Udruženje Pomozi.ba pokenulo je apel za Sarajliju Adema Lokvančića.

Markale, subota, 5. februar ratne 1994. godine obilježili su Adema iz Sarajeva za cijeli život. On pored trajnog podsjetnika - gelera u glavi, ima karcinom debelog crijeva sa metastazama, tumor na mozgu i epi napade. Pozivom na broj 17044 donirate 2 KM za Adema, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Adem je 100 posto invalid. Nakon trauma koji je preživio za vrijeme masakra na Markalama, 2010. godine saznaje da ima karcinom debelog crijeva. 


Trajne posljedice

Tada mu je izvršena amputacija rektuma i ugrađena trajna stoma. Bolest mu se sada vraća po treći put sa metastazama na maloj zdjelici.

On je imao i operaciju tumora na mozgu za koji se na kraju ispostavilo da je dobroćudan, ali je ostavio trajne posljedice po Ademovo zdravlje, te on mjesečno ima više od pet epi napada.

Sam život sa stomom - otvorom na trbušnoj stijenci koji zamjenjuje uobičajenog mjesto pražnjenja stolice je jako težak i iscrpljujući.


Njegovo liječenje

- On se liječi u Istanbulu, a mi smo bolnici dali garanciju da ćemo pokriti troškove njegovog liječenja od 19.425 eura. To uključuje pretrage, biopsiju, ugradnju porta, genetske testove i hemoterapiju.

Ademu osim poziva na broj 17044 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije - navode iz Udruženja. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.