POKAZALI NEZADOVOLJSTVO

Štrajk upozorenja održan u banjalučkim vrtićima

Radnici su još jednom pokazali svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenja uslova, rekla je Markić-Stojakovićeva

Uposlenici vrtića. AGENCIJE

A. O.

21.9.2022

Štrajk upozorenja održan je jutros od 7 do 8 sati u svih 30 vrtića u Banjoj Luci.

Razlog tog štrajka je, kako kažu sindikalni predstavnici, plaće vaspitača ispod prosječne u RS i to bez povećanja čak 17 godina.

Sindikalni predstavnici obratili su se novinarima ispred banjalučkog vrtića "Plavi čuperak" i pojasnili da je ovo vid negodovanja, naglasivši da žele samo život dostojan čovjek te naglasili da se štrajk ne dovodi u bilo kakvu političku konotaciju.


Daju svoj maksimum

Predsjednik Sindikalne organizacije Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka Snježana Markić-Stojaković kazala je da radnici daju svoj maksimum u radu sa djecom, ali da za uzvrat ne žele da ugroze svoje dostojanstvo i biće u tome istrajni.

- Završen je štrajk upozorenja od sedam do osam sati. Radnici su još jednom pokazali svoje nezadovoljstvo zbog neispunjenja uslova a to povećanje plata i potpisivanje Kolektivnog ugovora - rekla je Markić-Stojakovićeva.


Naredni koraci

Dragan Gnjatić, predsjednik sindikata obrazovanja, nauke i kulture RS rekao je da su članovi sindikata i ostali zaposleni pokazali jedinstvo i pozvali nadležne da reaguju.

- Već 17 godina nemaju povećanje plaĆa. Ovaj štrajk održan je prema zakonu, a o narednim koracima odlučit će sindikalna organizacija - rekao je Gnjatić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.