PRIZNAO U MOSKVI

Iza dogovorene utakmice protiv Rusije stoji Dodik: Mora ga se spriječiti da nanese sramotu BiH

Dodik, u kolo besramlja i zločinstva, preko Nogometnog saveza kojim je ovladao, gura i našu fudbalsku reprezentaciju

D. Hadžović

Oni dogovorili, sestrić Vico izvršava

Foto: Avaz


Usred ruske agresije na Ukrajinu, usred žestokih sankcija Rusiji zbog te agresije, usred međunarodne izolacije koju prati i sportska izolacija ruskih selekcija, Milorad Dodik otputovao je u Moskvu, Putinu na noge. Dodik na taj način i dalje nastavlja gurati prst u oko zapadnim silama i civiliziranom svijetu, pružajući otvorenu podršku ruskoj agresiji i ne krijući svoje podaništvo prema Putinu.

U 15 minuta koliko je ruski diktator smatrao da zavrjeđuje laktaški upravnik domaćinstva, pričalo o svemu pomalo i ni čemu konkretno. Od najavljivanih velikih ekonomskih projekata i pomoći od strane Putina, očigledno nema ništa.

Zapravo, najzanimljivija u svemu je bila Dodikova poruka o odigravanju utakmice između Rusije i Bosne i Hercegovine.

- Činjenica da s vama održavamo komunikaciju jača našu poziciju. Prije nekoliko dana obezbijedili smo da reprezentacija BiH igra utakmicu sa Rusijom, posebno sam ponosan što će se to desiti, iako dio zemlje nije bio za to - naveo je Dodik.

Na ovaj način Dodik je otkrio ono što je od početka bilo jasno – sramotna odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji predvodi njegov sestrić Vico Zeljković, da dogovori prijateljsku utakmicu s Rusijom, ima prvenstveno političku naredbu, pozadinu i cilj.

Kao što Dodik, kao član Predsjedništva, svojim diplomatskim nedjelima pokušava BiH svrstati na sramnu stranu historije podržavajući ruskog agresora, svoje destruktivno djelovanje širi i na druge segmente bh. društva pa u kolo besramlja i zločinstva, preko Nogometnog saveza kojim je ovladao, gura i našu fudbalsku reprezentaciju.

Činjenica da su pored dva srpska, za sramotnu odluku o igranju utakmice u Rusiji glasala i dva hrvatska te jedan bošnjački član iz NS BiH, pokazuje da zloćudna ruska ruka u BiH seže i puno dalje od SNSD-a i kadrova pod direktnom Dodikovom kontrolom.

Naravno, sramota našoj državi je već nanesena, jer su poznati sportisti i mediji u svijetu sa šokom i nevjericom reagirali na sramotnu odluku BiH da igra utakmicu protiv Rusije.

Ispaštat će ne Dodik i RS, nego Bosna i Hercegovina kao država.

Stoga je jasno da je potrebno učiniti sve moguće kako bi se spriječilo da reprezentacija Bosne i Hercegovine otputuje u Rusiju i odigra tu sramotnu utakmicu protiv sankcionirane reprezentacije.

Podsjetimo, članovi Komiteta za hitnost NS BiH koji su glasali za odigravanje utakmice sa Rusijom su: Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa.

NA VRH

Podijeli članak na