USPJESI

Centar za srce u Sarajevu još jednom potvrdio stručnost: Riješili dugogodišnji problem pacijentici iz Engleske

Velika ekonomska kriza izazvana koronavirusom te ratom u Ukrajini zakomplicirala je stvari i u zdravstvu Britanije

Centar za srce: Pacijentica konačno može odahnuti. Avaz

Piše: Z. Karić

22.9.2022

U Centru za srce u Sarajevu trenutno se od operacije oporavlja pacijentica koja je iz Engleske došla na liječenje u BiH.

Kako je za "Dnevni avaz" kazala S. J., koja je porijeklom iz BiH, ali već 40 godina živi u Londonu, konačno može odahnuti.


Problem dijagnoze

- Nema više bolova. Konačno mogu odahnuti - kazala je pacijentica iz Engleske.

Prema njenim riječima, za Centar za srce u Sarajevu saznala je slučajno te je čula da u ovoj klinici rade kvalificirani ljekari, pravi stručnjaci u svom poslu.

- Odmah sam ih pozvala i zakazala dolazak. Tako sam došla u ruke dr. Mirsada Kacile i dr. Saše Lukića, koji su savršeni u svom poslu. Niko mi do sada nije uspio dijagnosticirati problem koji me godinama muči. Nakon što me dr. Lukić pregledao odmah je ustanovio dijagnozu od koje sam patila. Radi se o stenozi stomačne aorte, što je veoma bolno - ispričala nam je ova pacijentica.

Kako je istakla, i u Engleskoj su ljekari izvrsni, no velika ekonomska kriza uzrokovana koronavirusom te ratom u Ukrajini izazvala je velike probleme i u zdravstvu.


Dugo čekanje

- Dugo se čeka na medicinske usluge. Sam podatak da trenutno na zdravstvene usluge čeka 10 miliona ljudi vam sve govori o trenutnom haosu u zdravstvu u Engleskoj. Fizički ljekari ne mogu stići te pacijente brzo pregledati, a na operacije se baš dugo čeka. Sreća je da postoji Centar za srce Sarajevo, gdje sam konačno riješila svoj zdravstveni problem - rekla je pacijentica.

Istakla je da će sa sobom ponijeti fantastično iskustvo iz Sarajeva i da će to podijeliti s ljekarima iz Engleske.

Iz regiona

Ovo je prva pacijentica iz zapadnih zemalja koja se liječila u Centru za srce Sarajevo. Inače, u ovoj respektabilnoj medicinskoj ustanovi ima više pacijenata iz regiona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.