KANDIDATKINJA HDZ-A

Krišto: Vjerujem u snagu Žepča, 2. oktobra doći ćemo zajedništvom do pobjede

Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati ko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna, odnosno nacionalna prava hrvatskog naroda, poručila je Krišto u Žepču

S. S.

26.9.2022

Skup HDZ-a u Žepču - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH Borjana Krišto i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH Dragan Čović, sa brojnom stranačkom delegacijom prisustvovali su večeras na predizbornom skupu u Žepču.

Prisutnima se prvo obratio Mato Zovko, načelnik Općine Žepče. Zovko je poželio dobrodošlicu zajedništvu HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, te iskazao uvjerenje kako će Žepče u nedjelju znati izabrati program, snagu i zajedništvo.

- Hvala vam na ukazanom povjerenju - kazala je u uvodu svog govora večeras u Žepču Borjana Krišto, kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za člana Predsjedništva BiH. Krišto je istaknula važnost ovih izbora kao i odgovornost za budućnost BiH, ali i budućnost hrvatskog naroda. Krišto je naglasila glavne tačke Programa za Opće izbore HDZ-a BiH u zajedništvu Hrvatskog narodnog sabora BiH. Izrazila je uvjerenje kako će Hrvati imati svoje legitimne političke predstavnike na svim nivoima vlasti u BiH te zaštiti i ostvariti ustavnu jednakopravnost u BiH, kao domovine i hrvatskoga naroda, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

"Treba poštivati različitosti i specifičnosti"

- Hrvatski narod svojom većinskom voljom mora odlučivati ko će ga predstavljati u institucijama gdje se štite kolektivna, odnosno nacionalna prava hrvatskog naroda, u Predsjedništvu BiH i domovima naroda. Vjerujem u vas, vjerujem u snagu Žepča, vjerujem u naše zajedništvo, vjerujem u snagu hrvatskog naroda i uvjerena sam da ćemo 2. oktobra doći zajedništvom do pobjede - zaključila je Borjana Krišto, svoj govor u Žepču.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Marinko Čavara je kazao da je Žepče primjer dobrog funkcionisanja jedne lokalne zajednice te se zahvalio na dosadašnjoj podršci i pruženom povjerenju funkcionerima HDZ-a BiH i HNS-a BiH u proteklom mandatu, ali i naveo investicije viših nivoa vlasti.

- U Bosni i Hercegovini nužno je kreirati takav društveni ambijent u kojem će se uvažavati i poštivati sve različitosti i specifičnosti, kao i sva individualna i kolektivna prava. Nacionalne različitosti u društvu prepoznate u Ustavu i izborom zakonodavstvu ne znače stvaranje novih podjela nego stvaranja funkcionalne i održive naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine - zaključio je Čavara.

"U Žepču se radi i gradi"

Josip Martić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH i predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Žepče kazao je kako dužnosnici HDZ-a BiH na svim nivoima i na svim područjima provode projekte kojima je cilj podizanje kvalitete života i životnog standarda. 

- U Žepču se radi i gradi, ali bez pomoći viših nivoa vlasti, kapitalni i svi ostali infrastrukturni projekti bi išli mnogo lošijom dinamikom ili čak nikako. Naši funkcioneri s većih nivoa vlasti sistemski se bore da se što veći dio novca od poreza koji mi plaćamo, vrati u naše lokalne zajednice. Zbog toga je važno da podržimo sve naše liste 2. oktobra na svim nivoima - istaknuo je Martić.

Ivo Tadić, nosilac liste za skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, i predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH je poručio da su predstojeći izbori u sljedeću nedjelju povijesni za hrvatski narod. 

- Duboko sam uvjeren kako ćemo i ovaj put ostvariti pobjedu na svim nivoima. Naš izlazak u velikom broju na izbore 2. oktobra bit će najbolji odgovor na bošnjačko preglasavanje, a svi vi ovdje ste garant da se to neće dogoditi - poručio je Tadić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.