RADOVAN KOVAČEVIĆ

Portparol SNSD-a: Šmit nema prava da bilo šta nameće

Nikada nećemo u RS-u pristati na nešto što se nameće, kazao je

Radovan Kovačević: Manja izlaznost nego 2018.. SCREENSHOT / RTRS

Avaz.ba

2.10.2022

Portparol SNSD Radovan Kovačević rekao je na konferenciji za novinare da je RS ponovo pokazala demokratski kapacitet, te da su predstavnici opozicionih stranaka cijeli dan, kako je rekao, imali plan da izazovu incidente u RS-u.

- Ono što možemo da primijetimo je da će izlaznost biti manja nego 2018. godine, ali uvjereni smo da će SNSD izboriti ubjedljivu pobjedu i to na svim nivoima. Takvi su nam svi podaci i izvještaji sa terena - kaže Kovačević.

Istakao je da je opozicija na razne načine pokušavala da oskrnavi današnji dan.

– Ali, sve im je to uzalud, jer građani RS-a su se izdigli iznad toga, i glasat će za one koji ih uspješno vode – poručio je Kovačević.

Na najave da će visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nametnuti izmjene Izbornog zakona rekao je da on nije visoki predstavnik.

- Naš stav znate o Šmitu, on nije visoki predstavnik i nema pravo nametati bilo šta, niti da se miješa u život BiH. Nijedan visoki predstavnik na osnovu Dejtonskog sporazoma i Aneksa 10 nema prava da bilo šta nameće. Naš stav je jasan. Nikada nećemo u RS-u pristati na nešto što se nameće. Tu su stvari jasne. Uz Međunarodnu podršku, bošnjački politički faktor je učinio sve da uništi hrvatski konstitutivni faktor i u velikoj mjeri učinili da se uništi i srpski konstitutivni faktor. To su stvari protiv kojih ćemo se boriti - rekao je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.