NAROD IMA STAV

Mehmedović za "Avaz" o porazu Izetbegovića: Treba pročitati poruke građana

Sigurno je da treba napraviti jednu dubinsku analizu, istakao je kandidat SDA za državni parlament

Šemsudin Mehmedović. ARMIN DURGUT / PIXSELL

Piše: H. J. I.

4.10.2022

Šemsudin Mehmedović, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za Parlament BiH prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije osvojio je 27.578 glasova, to jeste 41,73 posto. 

Kako je Mehmedović istakao u razgovoru za portal "Avaza", u svojoj izbornoj jedinici osvojio je najviše glasova zato što je opravdao povjerenje građana. 

- Imam konstantu podršku biračkog tijela iz razloga što sam u stalnoj komunikaciji, što sam im uvijek dostupan za sve njihove probleme tako da oni i dalje podržavaju moj rad u Parlamentu BiH. Očigledno da sam opravdao povjerenje građana s obzirom na broj glasova koje sam osvojio - rekao je Mehmedović.

U Tešnju, koji je bio jedan od bastiona SDA, Izetbegović je tek na trećem mjestu po broju osvojenih glasova. Mehmedović kaže da biračko tijelo ima svoj stav.

- Ne radi se tu o Izetbegoviću, nego generalno, biračko tijelo ima svoj stav kada je u pitanju zaštita interesa države BiH. I podrška Stranci demokratske akcije je upravo iz tog razloga. 

Snažno su podržali SDA jer ne vide alternativu koja može da štiti interes države BiH. E sad, personalno, da li kandidati za člana Predsjedništva evo i na prošlim izborima, nažalost ni Šefik Džaferović nije dobio podršku u Tešnju, mojoj izbornoj jedinici. To je očigledno snažna poruka. Sad, da li je mi na adekvatan način razumijemo to je drugo pitanje - kaže Mehmedović.

Za kraj, kandidat SDA za državni parlament je otkrio gdje se po njemu krije odgovor Izetbegovićevog ubjedljivog poraza.

- Sigurno je da treba napraviti jednu dubinsku analizu i pročitati poruke građana BiH i naći ćemo odgovor i na to pitanje - zaključio je Mehmedović u razgovoru za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.