ZASTUPNIK U PARLAMENTU

Mehmedović: SDA se mora transformisati, napuštaju nas i dobri momci

Mora promijeniti odnos prema građanima BiH, prema državi i prema institucijama, kaže Mehmedović

Šemsudin Mehmedović. Arhiv

Fu. M.

3.3.2021

Zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović kazao je šta SDA treba učiniti kako bi povratila vlast na nižim nivoima, odnosno zadržala u drugim sredinama gdje je vlast.

- SDA se mora ozbiljno transformisati u svojim okvirima. Mora promijeniti odnos prema građanima BiH, prema državi i prema institucijama. Ne praviti bilo kakve lidere, nego praviti institucije, jer ako napravite jake institucije, uz političku stabilnost, ima šanse da ova država ugleda svjetlo dana. Ne trebamo mi izmišljati toplu vodu. Neke države koje imaju stogodišnju demokratsku tradiciju napravile su kako trebaju izgledati ozbiljno i dobro organizirane političke stranke. Trebamo samo učiti od onih koji su to već i napisali, i žive takvim životom, smatra Mehmedović, te dodaje da se kod nas nešto podrazumijeva samo ako je napisano - kazao je Mehmedović za O Kanal.

U zemljama razvijene demokratije, neke negativne pojave u društvu podrazumijevaju ostavku političkih lidera. smatra Mehmedović.

- Kod nas ne, jer nije napisano nigdje. Zbog toga mislim da SDA treba da doživi katarzu, da se unutra predstroji. Hajde što su nas napuštali loši momci, tako to neki zovu, nažalost, u zadnje vrijeme nas napuštaju i dobri. Imamo problem unutra. Ulazak u narednu godinu, koja je izborna, bez da se transformišemo, bio bi poražavajući za nas - rekao je Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.