BAKINCI KOD LAKTAŠA

Evo koliko glasova je Dodik osvojio u svom selu

Kako je bilo i očekivano, lider SNSD-a je u svojoj rodnoj grudi osvojio ubjedljivo najveći broj glasova

Dodik: U Bakincima osvojio 254 glasa. AP

Piše: H. J. I.

6.10.2022

Selo Bakinci nalazi se 15-ak kilometara od Laktaša. Ovo malo mjesto u manjem bh. entitetu ne bi bilo poznato široj javnosti da iz njega ne dolazi lider SNSD-a Milorad Dodik. Kao i do sada, njegovo rodno selo pružilo mu je veliku podršku na izborima. 

Podsjećamo, na općim izborima 2014. godine, kada je Dodik također bio kandidat za predsjednika RS, od 466 važećih glasova predsjednik SNSD-a dobio je povjerenje 326 građana. Njegov tadašnji protukandidat Ognjen Tadić osvojio je 132 glasa.






Rezultati općih izbora 2014. godine. Printscreen

Na ovogodišnjim općim izborima i pozicija i opozicija tvrde da je njihov kandidat pobjednik u utrci za novog predsjednika RS. Lider PDP-a Branislav Borenović i kandidatkinja opozicije Jelena Trivić tvrde da ih je Dodik pokrao na izborima, a jučer su predali i zahtjev Centralnoj izbornoj komisiji za ponovo brojanje glasova. 

Prema podacima CIK-a, u Bakincima je ove godine bilo prijavljeno 446 glasača od kojih je 320 građana (71,75 posto) iskoristilo svoje demokratsko pravo. 


Rezultati općih izbora 2022. godine. Printscreen

Kako je bilo i očekivano, Dodik je u svojoj rodnoj grudi osvojio ubjedljivo najveći broj glasova, 254 to jeste 81,94 posto. Jelena Trivić je osvojila 52 glasa (16,77 posto). 

Nezavisni kandidat Goran Milošević osvojio je dva glasa, Milan Anđelić i Dalibor Ivanović koji su također bili nezavisni kandidati osvojili su po jedan glas. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.