UGLEDNA STRUČNJAKINJA

Majla Ćibo, doktorica koja je spasila život Kojoviću: Nisam heroj, samo sam radila svoj posao

Kćerka uglednog ortopeda Safeta Ćibe

Dr. Majla Ćibo spasila Predraga Kojovića. Avaz

Piše: Z. Karić

8.10.2022

Zahvaljujući nevjerovatno brzoj i stručnoj reakciji sarajevske Hitne pomoći, a potom i tima Centra za srce, s dr. Majlom Ćibo na čelu, ostao sam živ, napisao je u petak na svom Facebook profilu Predrag Kojović, državni parlamentarac i bivši predsjednik Naše stranke, nakon što je prošle sedmice doživio težak infarkt.


Novi život

- U nedjelju, 25. septembra, oko podne doživio sam težak infarkt. Zahvaljujući ljudima koje sam spomenuo, dobio sam novi život, novu šansu - napisao je Kojović.

Dr. Majla Ćibo je vrhunska stručnjakinja i ugledna doktorica koja se bavi interventnom kardiologijom već 12 godina. Specijalista je interne medicine i subspecijalista kardiolog. Kćerka je uglednog ortopeda Safeta Ćibe, koji je bio zaposlen na Odjelu ortopedije Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). On je preminuo 2014. godine.

I doktorica Ćibo je radila u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a nakon napuštanja ove ustanove, prije nekoliko mjeseci, prešla je u Centar za srce kod uglednog ljekara Mirsada Kacile, kardiohirurga i direktora Centra za srce Sarajevo.

Kako je kazala za „Avaz“, od februara ove godine počela je njena saradnja s Centrom za srce i OBS Sarajevo glede zbrinjavanja pacijenata s akutnim koronarnim sindromom, u narodu poznatim kao “zlatni sat”.


Od februara ove godine počela njena saradnja s Centrom za srce. Avaz

Cijeli tim

- Trenutna funkcija koju obavljam je šef Odjela interventne kardiologije. Kada je u pitanju gospodin Kojović, on je adekvatno zbrinut u našoj ustanovi. Zahvalna sam mu na lijepim riječima, a izrazito ga cijenim kao čovjeka. Osim adekvatne medicinske usluge, za svaki uspjeh naše procedure, osim cjelokupnog tima, učestvuje i sam pacijent, a u ovom slučaju to je bio gospodin Kojović - kazala je dr. Ćibo.

Također je istakla da je za oporavak Kojovića zaslužan cijeli tim Centra za srce te dodala da ona nije heroj, već je samo radila svoj posao.


Ponosna na roditelje

Sarajka Majla Ćibo školovala se u rodnom gradu i Sloveniji. Oba roditelja su joj ljekari, na koje je, kako je kazala, posebno ponosna.

- Otac je bio profesor ortopedije, a majka je anesteziolog i reanimatolog. Veoma sam ponosna na svog oca i kao osobu i kao doktora. Također, vatreni sam navijač FK Velež - istakla je Ćibo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.