ZAMJENIK PREDSJEDNIKA SDS

Radović: Došlo je do grubog kršenja Izbornog procesa

Prije momenta prekida imali smo informaciju da gospođa Trivić ima 14 do 15 hiljada više glasova, rekao je Radović

Milan Radović: Nismo imali informacije. PRINTSCREEN

Piše: A. Ovčina

11.10.2022

Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a danas je u Beogradu na konferenciji za medije izjavio da osnovna stvar koju trebaju da znaju svi građani i mediji i u Srbiji i u regionu je da je, kako on kaže došlo do grubog kršenja Izbornog procesa u momentu kada su zatvorena biračka mjesta i kada je počelo brojanje za njihovog kandidata, za predsjednika RS Jelene Trivić.

- U jednom momentu kada je ona imala značajnu prednost, prekinuta je komunikacija sa biračkim odborima. Birački odbori uglavnom pripadaju vladajućoj koaliciji zbog načina izbora kao i Gradske izborne komisije i mi nismo imali rezultate to ujutro – rekao je Radović.

Osim toga, ističe, da su posmatrači izbacivani sa mjesta, kako ne bi oni iz opozicije, kako tvrdi Radović, dobili rezultat.

- Prije momenta prekida imali smo informaciju da gospođa Trivić ima 14 do 15 hiljada više glasova – rekao je on.

Nadalje, tvrdi da, Izborni proces koji je trajao cijelu noć, glasački listići koji se nalaze u vrećama, zapisnici koji su dostavljeni gradskim izbornim komisijama i ono što se danas unosi i što se unosilo tokom ove nedjelje ne odgovara stvarnom rezultatu.

- To mora javnost da zna jer vidjeli ste u medijima da je gospođa Trivić na pojedinim biračkim mjestima, upisivane su nule. Ovo selo Bošnjačko, vidite da je Dodiku upisano 100 i nešto glasova na 70 glasača koji su glasali na izborima i ti ljudi su protestovali. Mi smo nastojali da CIK-u dostavimo što više dokumentacije - rekao je Radović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.