SOLIDARNOST S TURKOM

Džaferović uputio telegram saučešća: U mislima i molitvama smo uz vas

Čvrsto vjerujem i nadam se da će, zahvaljujući hrabrosti i sposobnosti vaših spasilačkih službi, životi i zdravlje povrijeđenih biti spašeni, a njima lično želim brz oporavak, naveo je Džaferović

Džaferović: Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze mog iskrenog saučešća. Fena

A. Č. / Fena

15.10.2022

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća i solidarnosti predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Recep Tayyip Erdogan) povodom nesreće u rudniku uglja na sjeveru Turske.

- Poštovani predsjedniče Erdoan, sa snažnom uznemirenošću sam primio vijest o nesreći u rudniku u Bartinu, u kojoj je poginulo najmanje 40 rudara, a više njih povrijeđeno.

Molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze mog iskrenog saučešća, a Vama i turskom narodu iskazujem solidarnost uime Bosne i Hercegovine i svoje lično ime.

Čvrsto vjerujem i nadam se da će, zahvaljujući hrabrosti i sposobnosti vaših spasilačkih službi, životi i zdravlje povrijeđenih biti spašeni, a njima lično želim brz oporavak. U mislima i molitvama smo uz vas. Primite moje bratske pozdrave - stoji u Džaferovićevom telegramu saučešća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.